Jak ogrzać się jesienią? :)

moda_meska_na_deszczowa_jesien_06Witajcie Kochani!! :)

Mam nadzieję, że chłód nie sprawia, iż odkładacie swoją motywację na później :P czyżby?? …

Moi Drodzy coraz częściej wracamy do domu przemęczeni, zziębnięci, znużeni, prawda?…

Dzięki moim poradom powoli będzie się to zmieniać! Mam dla Was 2 świetne zasady na jesienną chandrę :)

1. ĆWICZ – ruszaj się więcej! A przy tym więcej uśmiechaj! ;)

2. Zapewnij sobie CIEPŁO! Solidny ubiór to nie wszystko :P Mam dla Was kilka fajnych przepisów na ciepłe napoje, które aż się proszą aby skosztować ich przy rozgrzanym kominku w wyjątkowym towarzystwie :)

ZAPRASZAM:

 

Składniki:

Pół litra czerwonego wina
Skórka pomarańczowa – 0,5 łyżeczki
1 łyżeczka cynamonu
10 dkg cukru
Woda 1,5 szklanki
15 goździków
1 laska wanilii

Sposób przygotowania:

Wino podgrzewamy z przyprawami (nie może się zagotować), cukrem i wodą pod przykryciem.

2. GRZANIEC MIODOWY:

Składniki:

0,7 litra miodu trójniak
1 pomarańcza
2 laski cynamonu
Sok z malin – 1 łyżka

Jak zrobić?

Umyj i osusz pomarańczę. Obierz ją i część skórki zetrzyj drobno. Podgrzewaj miód w rondlu, dodaj skórkę z pomarańczy, cynamon i sok malinowy. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu około 10 minut. Pamiętaj, nie może się zagotować!

 

Składniki:

100ml ciemnego rumu
100ml gorącej wody
30 ml soku z cytryny
Brązowy cukier 1 łyżka
Goździki – 2 sztuki
1 laska cynamonu

Sposób przygotowania:

Zmieszaj wszystkie składniki w niedużym garnku. Podgrzewaj, nie gotując, aż cukier się rozpuści. Przecedź do kieliszków.

4. GRZANE BIAŁE WINO

500ml białego wytrawnego wina
2 łyżki syropu z agawy (lub miodu)
plastry limonki
plastry cytryny
plastry pomarańczy
8 goździków
gwiazdka anyżu
laska cynamonu

Do rondla wlewamy wino, dodajemy miód lub syrop z agawy, owoce pokrojone na półplasterki lub ćwiartki. Odrobinę kory cynamonu ścieramy na tarce, resztę również wrzucamy do rondelka – razem z gwiazdką anyżku i goździkami. Podgrzewamy wino na małym ogniu – uważając, by nie zagotować.
 
500 ml mleka 1% – 2%
60 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao min. 70%
1 łyżka syropu z agawy
1 pomarańcza
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
szczypta cynamonu


Pomarańczę obieramy cienko w długie paski. Zagotowujemy mleko w rondlu. Gdy będzie już ciepłe dodajemy syrop z agawy i skórkę z pomarańczy. Gotujemy kilka minut na małym ogniu. Zdejmujemy z gazu i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy skórkę i ponownie podgrzewamy mleko. Gdy będzie ciepło wrzucamy połamaną czekoladę i ciągle podgrzewamy, mieszając, aż się rozpuści. Na koniec dodajemy ekstrakt i cynamon.

Smacznego !! :)
Wpadnijcie do nas ! Czy to w dzień czy w nocy u nas zawsze jest ciepło i przyjemnie! :)
Nie ma nic lepszego od porządnej dawki endorfiny pod koniec długiego dnia :)
2016 studentklänningar  våren och sommaren rad klänning, och skriva vackra lyxig känsla. Underbara klippa, överdrivet stora palatsliknande klänning, är det att delta i en formell tillfälle klänning, om du kan välja att delta i en formell klädsel lyx studentklänningar.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>